Събитията около смъртта на кралица Елизабет II преминаха гладко. Това е

...
Събитията около смъртта на кралица Елизабет II преминаха гладко. Това е
Коментари Харесай

Операция Мостът Менай: разработен е план в случай на смърт на крал Чарлз III

Събитията към гибелта на кралица Елизабет II минаха безпрепятствено. Това е по този начин, тъй като всеки детайл беше деликатно премислен в проект, наименуван Операция Лондонски мост. Има сходен проект при положение на гибел на крал Чарлз III.

Крал Чарлз се възкачи на трона на 8 септември 2022 година, в деня на гибелта на майка му кралица Елизабет. Събитията към нейната гибел и тържественото държавно заравяне на 19 септември протекоха тъкмо по проект.

Според публицисти е създаден и проект за крал Чарлз III при положение на гибелта му с кодовото име Operation Menai Bridge, съобщава Express. Той ще включва детайлности за това по какъв начин обществеността ще бъде осведомена за гибелта му, цялостна информация какво ще се случи в течение на 10 дни след гибелта на краля и къде ще бъде заровен.

Какво се знае за интервенция " Мост Менай "?

Операция " Мост Менай "  е кодовото име на проекта за справяне със гибелта и държавното заравяне на крал Чарлз. Той обрисува основни събития и известия, като да вземем за пример по какъв начин гибелта ще бъде оповестена посредством разнообразни информационни канали, какво ще се случи по време на формалния печал и по какъв начин ще се организира погребението. Основната причина за правенето на обстоен проект е да се обезпечи равномерен преход на властта сред двамата монарси, в тази ситуация от ръководството на крал Чарлз към ръководството на принц Уилям.

Защо е определено това име?

Мостът Менай е провесен мост в Уелс, който пресича протока Menai сред остров Anglesey и континенталната част на Уелс. Името е определено заради дългата и мощна връзка на краля с Уелс.

Чарлз беше най-дълго служилият принц на Уелс (64 години и 44 дни) и най-възрастният човек, заемал поста. Той получава тази купа, когато е на девет години, след възкачването на майка му на престола. Кралят също прекарва учебен срок в Университетския лицей на Уелс, изучавайки уелски, и е известно, че употребява уелски изречения, когато изнася речи из цялата страна. Чарлз също посещаваше Уелс всяко лято, когато беше принц на Уелс.

Как обществото ще научи за гибелта на краля?

Обществеността ще научи за гибелта на крал Чарлз по същия метод, както за гибелта на починалата кралица. Веднага след гибелта на монарха има каскада от позвънявания, информиращи основни чиновници като министър-председателя, секретаря на кабинета и няколко министри и държавни чиновници.

След като съответните хора бъдат осведомени, гибелта на краля ще бъде оповестена онлайн от водещ на новините на BBC и други медии ще последват образеца.

Как ще се развие интервенция " Мостът Менай "?

Според публицисти интервенцията " Мостът Менай " евентуално ще бъде сходна в доста връзки на интервенция " Лондонски мост ". След всички събития Уилям ще стане крал дружно със брачната половинка си Кейт, която се чака да стане кралица консорт.

След това новият крал ще се приготви да направи послание към нацията, както направи Чарлз в деня след гибелта на майка си, и страната ще навлезе в интервал на народен печал преди погребението.

Денят, в който кралят умря, ще бъде прочут като „ Денят Д “, а идващите дни ще се назовават ​​„ Денят Д+1 “, „ Денят Д+2 “ и т.н. Ключовите събития по време на интервала на траура ще включват преместването на ковчега в Уестминстър Хол и погребението му, с цел да се разреши на обществеността да отдаде почитта си.

Защо гибелта на монарси има кодови имена?

Кодовите имена в началото бяха въведени, с цел да се предотврати приключването на вести за кралска гибел в пресата преди формалното известие. Но кодовите имена към този момент са станали общоизвестни. Погребението на починалия принц Филип се организира под името " Операция Четвърти мост ". Смъртта на крал Джордж VI е кодирана като " Hyde Park Corner ".

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР